Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Boswachter maakt van boomstammen kunstwerken

SELLINGEN – Op de jaarlijkse “Dag van het Trekpaard” van Staatsbosbeheer in de bossen bij Sellingen gaat het er altijd tamelijk rustig aan toe. Alleen voorbijgaande trekpaarden met hun zware hoeven verstoren af en toe de rust. Tot dat boswachter Albert Broekman uit Stadskanaal in actie komt.

Met drie verschillende motorkettingzagen maakt hij van boomstammen prachtige kunstwerken, zoals uilen, vlinders en eekhoorns. Carving heet dit en er worden regelmatig wedstrijden gehouden. Albert kreeg dit jaar de publieksprijs bij de “Boomkroonpad Carving Cup 2017”.

Videoreportage: Boelo Lutgert

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.