Direct naar de inhoud.

Duik in het verleden van het Sleenerzand

  • door:
  • op:
Hunebed ‘De Papeloze Kerk’ – Fotograaf: Ineke van Os

SLEEN – Benieuwd naar de verhalen over de geschiedenis? Ga dan mee met de wandelexcursie door boswachterij Sleenerzand. In de zomer kan je op 16 augustus met een gids van Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling maken door het Sleenerzand. Een natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.

De geschiedenis van het Sleenerzand is rijk. Toen de eerste mensen zich hier vestigden, was Drenthe nog een oerwoud. Deze Trechterbekers, zo genoemd naar de vorm van het aardewerk dat zij maakten, bouwden hunebedden van granieten zwerfkeien. Het hunebed De Papeloze Kerk is een mega-exemplaar, met een deksteen van 25.000 kilo.

Bijzonder is ook de Galgenberg, waarin 3.500 jaar geleden de hoofdman van het Sleenerzand werd begraven. Rond zijn grafheuvel werd een palenkrans opgericht ten teken dat de dode met rust gelaten moest worden. Gelukkig is het nog altijd stil in het Sleenerzand.

Tijdens de wandeling neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op pad, voor een reis terug in de tijd.  De tocht is geschikt voor het hele gezin, jong en oud. Je leert en ontdekt van alles over de archeologie van het Sleenerzand.

Andere Zomeractiviteiten

Naast de zomerwandeling in het Sleenerzand worden er deze zomer door Staatsbosbeheer Emmen-Sleen nog tal van andere activiteiten georganiseerd. In iedere boswachterij kan je met een gids mee op ontdekkingstocht. Op 19 augustus en 3 september in boswachterij Gees,  13 september Emmerdennen en 27 september in het Valtherbos.

Informatie en aanmelden

De wandelexcursie vindt plaats op 16 augustus. De wandeling start om 10.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 6,00 voor volwassenen en € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar.

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/sleenerzand. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts 15 deelnemers mee. Startplaats: parkeerplaats Bos van de toekomst, Slenerweg Schoonoord.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal