Direct naar de inhoud.

Op ontdekkingstocht door het Valtherbos

  • door:
  • op:
F: Staatsbosbeheer

VALTHE – Zin in een boeiend uitje? Ga dan mee met de wandelexcursie door het Valtherbos. Op 27 september met een gids van Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling maken door het Valtherbos. Een natuurgebied met een rijke geschiedenis.

Ontdekkingstocht

Boswachter Wenda Kloen: “Tijdens de wandeling neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op pad, voor een interessante ontdekkingstocht in de natuur. Zo kom je langs het voormalige onderduikershol die in 2020 prachtig is gerenoveerd. Je wandelt vooral tussen naaldbomen. Hoe dieper je het bos in loopt, hoe stiller het wordt. In het bos liggen enkele grafheuvels. De tocht is geschikt voor het hele gezin, jong en oud. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis in het Valtherbos, de bomen en dieren van het bos”.

Informatie en aanmelden

De wandelexcursie vindt plaats op 27 september. De wandeling start om 13.00 uur en duurt anderhalf uur. De kosten bedragen € 6,00 voor volwassenen en € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar. Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts 15 deelnemers mee. Startplaats: Parkeerplaats Melkweg Klijndijk.

Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug of volg de boswachters op Facebook Staatsbosbeheer Emmen Sleen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal