Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderduikershol Valthe gerenoveerd

F: RTV Drenthe

VALTHE – Na maandenlang hard werken is het onderduiksershol in Valthe gerenoveerd. Het hout in en rondom het hol was verrot en was daardoor niet meer veilig te betreden. De renovatie kostte €60.000,-

De opening was gepland op 11 april, de periode waarin de provincie Drenthe 75 jaar werd bevrijd. Vanwege het coronavirus liep de renovatie vertraging op en werd het doel bijgesteld naar 4 en 5 mei. Rinus van Venrooij (Plaatselijk Belang Valthe) geeft bij RTV Drenthe aan dat er hard voor is gewerkt en dat ze blij zijn dat het voor 4 en 5 mei afgerond is.

Het onderduikershol is met duurzame materialen weer opgebouwd. Het hol heeft namelijk keerwanden die met hout bekleed zijn. ”Het gaat er om dat het verhaal verteld blijft worden.” Ook hangen er nu informatiepanelen in die het verhaal vertellen.

”Het gaat er om dat het verhaal verteld blijft worden.”

Joodse Onderduikers

Er hielden zich in de oorlog zestien Joden verborgen in het onderduikershol, waar ze negen maanden hebben gezeten. Door verraad moesten ze verkassen naar een ander hol dieper het bos in. Daar zaten ze de rest van de oorlog uit.

Het onderduikershol voor de renovatie F: RTV Drenthe

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.