Direct naar de inhoud.

Kerstspecial Muziekpalet

  • door:
  • op:
Evert de Jong en Sergei Bolotny (Foto: RTV1)

RTV1 – Muziekpalet komt eerste Kerstdag met een speciale, twee uur durende uitzending. De uitzending is te beluisteren tussen 19.00 en 21.00 uur. Presentator en samensteller Evert de Jong spreekt met violist Sergei Bolotny. De uit de Oekraïne afkomstige Bolotny (42) is sinds acht jaar plaatsvervangend tweede concertmeester van het Noord Nederlands Orkest en concertmeester van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, dat opgericht is en geleid wordt door Lubertus Leutscher uit Zuidwending.

Bolotny, zoon van een zangersechtpaar, zal in het programma uitgebreid spreken over zijn afkomst, zijn jeugd, zijn opleiding, de deelname aan de vaak zenuwslopende concoursen, het tragische verlies van zijn muzikale zus en van de komst naar Nederland. Behalve als orkestlid van NNO en VKSO treedt Sergei Bolotny regelmatig op met zijn vrouw, de Japanse pianiste Keiko Sukuma en met de klezmerband Klezmatov.

Tijdens de uitzending zal Bolotny een aantal klassieke werken laten horen. Muziek waaraan hij bijzondere herinneringen heeft. Soms voor het grote publiek wat moeilijk toegankelijke muziek van Olivier Messiaen, Anton Bruckner en Igor Strawinsky, maar ook opnamen van hemzelf, zoals in de virtuoze caprices van Nicoló Paganini, klezmermuziek en prachtige vioolmuziek van Pablo de Sarasate en Vittorio Monti.

Muziekpalet is het wekelijkse lunchprogramma op de zondagmiddag tussen 12 en 1 bij RTV1. Een programma met daarin de mooiste klassieke klanken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal