Direct naar de inhoud.

Excursies Nationaal Park Drentsche Aa

  • door:
  • op:
Beekdal Loon in winter

SCHIPBORG – Loon was belangrijker dan Assen. Het is wellicht moeilijk voor te stellen, maar er is een tijd geweest waarin Loon groter en belangrijker was dan Assen. Tijdens een wandeling op zaterdag 20 januari door het beekdal van het Loonerdiep besteden de Nationaal Park gidsen aandacht aan de historie van het beekdal rond Loon. Onderweg richten we de camera op het winterse landschap en cultuur historische elementen, zoals het hunebed.

Winterwandeling 

Op zondag 21 januari is er een winterwandeling in De Strubben Kniphorstbosch. Het voormalige militair oefenterrein De Strubben-Kniphorstbosch is het eerste archeologische reservaat van Nederland. Tijdens de zwerftocht door het gebied wordt het ‘hoe en waarom’ van deze unieke status en de landschapsgeschiedenis toegelicht. De tocht gaat langs (verdwenen) hunebedden, tientallen grafheuvels, historische karrensporen, bomkraters uit WO-II en andere relicten uit de cultuurhistorische geschiedenis. De invloeden op het landschap van ijstijden en mens komen aan de orde. Afhankelijk van het weer wordt er gespeurd naar bijzondere flora en fauna in dit gebied.

Aanmelden

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal