Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klap tot Klaploop 2018 gaat voor diabetesfonds

Stichting Klap tot Klap Loop Musselkanaal/Stadskanaal

STADSKANAAL – Het bestuur van de stichting Klap tot Klaploop maakt bekend dat het goede doel van de loop dit jaar het Diabetesfonds is. Diabetes is een veelvoorkomende ziekte zowel onder jongeren als ouderen. In Nederland sterven per jaar 2800 mensen als direct gevolg van deze aandoening.

Het Diabetesfonds richt zich op onderzoek naar genezing van Diabetes. Er zijn twee vormen van Diabetes., type 1 en type 2. Diabetes type 1 is een chronische ziekte, waar nog steeds geen geneesmiddel voor bestaat. Het kan al op zeer jonge leeftijd ontstaan.

Naast astma is diabetes type 1 de meest voorkomende chronische ziekte bij kinderen. In Nederland hebben ongeveer 6000 kinderen/jongeren tussen 0 en 18 jaar Diabetes type 1. Lijders aan type 1 zijn volkomen afhankelijk van insuline. Een te kort daaraan kan een levensbedreigend coma tot gevolg hebben.

Bij type 2, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd omdat deze vorm in de regel pas op latere leeftijd ontstaat, kunnen pati├źnten vaak zelf nog invloed uitoefenen op de ernst van hun ziekte, bijvoorbeeld door flink af te vallen, meer te bewegen en goed op voeding te letten.

Het is de droom van iedereen met Diabetes er ooit van te genezen. Het Diabetes Fonds wil die droom laten uitkomen. Daarom betalen ze voor belangrijk onderzoek naar genezing en brengen ze de nieuwste inzichten naar buiten. Ook zetten ze zich in voor een systeem dat behandeling op maat mogelijk zal maken.

De Klap tot Klaploop is een run over 5 en 10 kilometer van Musselkanaal naar Stadskanaal. Aan de loop wordt elk jaar een goed doel gekoppeld. De deelnemers aan de Klap tot Klaploop, die traditiegetrouw op Tweede Paasdag (2 april 2018) plaats vindt, worden door de organisatie gevraagd om bij inschrijving een extra bedrag bovenop het inschrijfgeld in te leggen. Dit jaar dus ten bate van het Diabetesfonds. Inmiddels is ook al bekend dat een aantal potentiele deelnemers eigen acties op gaat zetten om de uiteindelijke opbrengst verder op te vijzelen.

Het Diabetesfonds heeft zich enthousiast getoond over dit initiatief en heeft het bestuur van de Klap tot Klaploop alle medewerking toegezegd. Men denkt o.a. aan het uitreiken van foldermateriaal, een presentje voor alle deelnemers en nadrukkelijke aanwezigheid tijdens de loop zelf met een collecte onder het aanwezige publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.