Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Winkelketen Kijkshop vraagt faillissement aan

Eerder al in maart 2017 was de Kijkshop begonnen met een nieuw onlinewinkelconcept, hierbij werden al twintig winkels gesloten. De vestigingen in Stadskanaal, Winschoten en Groningen ontsprongen toen nog de dans.

STADSKANAAL – Alle zeventig winkels van Kijkshop gaan niet meer open. Ongeveer vierhonderd medewerkers komen hierdoor op straat te staan. Al jaren kampt de winkelketen met zware verliezen. De Zweedse eigenaar The One vraagt vandaag, 23 januari, het faillissement aan bij de rechter. 

Eerder al in maart 2017 was de Kijkshop begonnen met een nieuw onlinewinkelconcept, hierbij werden al twintig winkels gesloten. De vestigingen in Stadskanaal, Winschoten en Groningen ontsprongen toen nog de dans.

De omvorming blijkt nu echter niet voldoende om de overgebleven winkels te redden en zijn alsnog alle filialen gesloten. Investeerder Björn Serving, die zichzelf ‘The One from Sweden’ noemt geeft aan dat de gevolgen voor de medewerkers “erg ongelukkig” zijn.

Volgens de woordvoerder van The One is het aan de curator om te kijken of een eventuele verkoop of doorstart mogelijk is. In het belang van verkoop van de inboedel kan deze besluiten dat al dan niet de winkels tijdelijk weer opengaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.