Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Baukje Galama stopt als burgemeester

Burgemeester Galama – (Archieffoto: R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Burgemeester Baukje Galama heeft haar ontslag ingediend. Tot haar grote spijt is zij mede met het oog op haar gezondheid nu genoodzaakt het ambt van burgemeester van de gemeente Stadskanaal neer te leggen. In haar verklaring geeft zij aan dat de afgelopen periode ook zwaar was vanwege ziekte in het college. Dit harde werken heeft zijn tol geëist, hetgeen de relatie met een deel van de gemeenteraad niet ten goede is gekomen. Zij geeft aan dat zij deze beslissing ook in het belang van de gemeente Stadskanaal neemt, juist met het oog op de aanstaande verkiezingen en de vorming van een nieuwe raad en college. Stadskanaal verdient – zo stelt zij – daarbij een burgemeester die met veel energie de uitdagingen op kan pakken waar Stadskanaal voor staat.

Baukje Galama is sinds 1 september 2009 burgemeester van Stadskanaal. In 2015 is zij unaniem herbenoemd. Voordat zij werd benoemd in Stadskanaal was zij vanaf 2005 burgemeester van Vlieland. Baukje Galama staat bekend als een ervaren en kundig bestuurder, die zich tijdens haar burgemeesterschap met verve heeft ingezet voor de belangen van Stadskanaal.

In haar verklaring geeft zij aan dat zij zich de afgelopen acht jaar met hart en ziel heeft ingezet voor de gemeente Stadskanaal en haar inwoners en bedrijven. Zij is er trots op dat Stadskanaal een stabiele, koersvaste gemeente is die aan de weg durft te timmeren en vooruit durft te kijken. Zij is dankbaar dat zij daar zo veel jaren onderdeel van mocht zijn en aan heeft mogen bijdragen.

Geplaatst door

Webmaster RTV1

1 Reactie op “Baukje Galama stopt als burgemeester

  1. Piet H. Oosterhuis

    Gezien de perikelen van de afgelopen weken, is dit de juiste oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.