Direct naar de inhoud.

Bijzondere versie ‘Anatevka’ in Geert Teis

  • door:
  • op:
Foto: Jan Doddema

STADSKANAAL – Zaterdag 3 maart a.s. brengen Muziektheater De Kanaalstreek en Operettevereniging Pro Burletta de musical ‘Anatevka’ in een eigen, intieme setting in Theater Geert Teis. Met koor en solisten, dansers en een ensemble van professionele musici uit Rusland, Oekraïne en Bulgarije spelen zij voor de laatste keer hun bijzondere versie van de legendarische musical, die twee keer een volle zaal trok in Hoogezand en uitstekende recensies kreeg.

De wereldberoemde musical ‘Fiddler on the Roof’ (1964) van Joseph Stein en Jerry Bock vertelt het verhaal van Anatevka, een eenvoudig dorp in de Oekraïne in het jaar 1905, waar de overwegend Joodse bewoners relatief vreedzaam samenleven met een handjevol niet-joodse Russen. Waar ook de melkboer Tevje woont, met zijn vrouw Golde en zijn vijf dochters.
De Joodse bewoners van Anatevka vertrouwen vooral op God en op hun sterke tradities, die ze koesteren. Maar de wereld om hen heen verandert, tradities verdwijnen, en in het Rusland onder de tsaar zijn joden steeds minder welkom. Dat merkt ook Tevje, die ondanks alle wijsheid uit Het Goede Boek zijn dochters hun eigen weg ziet gaan. En uiteindelijk is er ook in Anatevka voor gelovige joden geen plaats meer en moeten zij het geluk elders op de wereld gaan zoeken. ‘Anatevka’ is een musical die het oor streelt en het hart raakt.

Een echte klassieker, met beroemde melodieën als: ‘Traditie’, ‘Als ik toch eens rijk was’, ‘Chavaleh’ en de titelsong ‘Anatevka’. Pro Burletta en Muziektheater De Kanaalstreek maakten er een smaakvolle productie van met fraaie kostuums, decor en filmbeelden, vier energieke jonge dansers van musical instituut Lucia Marthas o.l.v. Willemien Benjaminse en het Anton Jakimenko Quintet. Koor, solisten en orkest staan in Geert Teis onder leiding van dirigent Robert Gangelhof, de regie is van Hans Elbersen.

Meer op: www.theatergeertteis.nl

Ingezonden-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal