Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kickoff theaterspektakel Hotel Zigterman

Foto: Bob de Vries

MIDDEN GRONINGEN – Na de audities op 4 februari is de cast voor het theaterspektakel Hotel Zigterman, in het midden het hart compleet. De cast bestaat uit een mooie mix van professionele acteurs en amateurspelers uit de gemeente Midden-Groningen en haar directe omgeving. Op zondag 18 februari ontmoetten de castleden elkaar voor het eerst, en werd voor het eerst het script gelezen.

Om de nieuwe gemeente Midden Groningen cultureel op de kaart te zetten, produceert de stichting het theaterspektakel Hotel Zigterman, ‘in het midden het hart’. Het stuk is geschreven door Jan Veldman (o.a. Uut de Hoogte, de Menalda vetes en Boven Wotter) en geregisseerd door Albert Secuur (als regisseur o.a. bekend van de Menalda vetes en het Fraeylema ensemble en als acteur van onder meer Boven Wotter  en Hollands Hoop). Het theaterspektakel wordt voorafgegaan door twee kortere stukken, ‘prologen’, die  die in dorpshuizen en cafés in de hele regio Midden-Groningen worden uitgevoerd. Het grote slotstuk speelt in het Adriaan Tripbos in Hoogezand-Sappemeer.

Over Hotel Zigterman, in het midden het hart

De voorstelling en haar prologen draaien om twee families die niet méér van elkaar hadden kunnen verschillen. In Slochteren woont de volkse familie Veldhuizen. Dochter des huizes, Graceland, heeft haar hart verloren aan Tobias Kregel, een zoon van twee vaders die op stand leven in Menterwolde. De belevingswereld van de twee families liggen zo ver uit elkaar dat een harmonieuze verhouding niet erg waarschijnlijk lijkt. Toch zullen ze wel met elkaar door één deur moeten als de liefde tussen Graceland en Tobias wordt bestendigd door een al dan niet denkbeeldige zwangerschap. Het onontkoombare huwelijksfeest zal plaatsvinden in Hotel Zigterman.

De dragende rollen worden ingevuld door professionele spelers uit de Groninger theaterwereld: Miranda Bolhuis, Marieke Klooster, Roger Goudsmid, Bas de Bruijn, Nico van der Wijk, Nick Kamerling, Dirk van Weerden en Theo de Groot. Daarnaast worden heel veel rollen, zowel sprekende rollen als figurantenrollen, ingevuld door talent uit de regio.

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.