Direct naar de inhoud.

50 mezennestkastjes Strengenweg Borger

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Exloo – (F: RTV1)

BORGER – Vrijdag 2 maart hangt de gemeente Borger-Odoorn 50 mezen-nestkastjes op aan de Strengenweg in Borger. Deze actie in samenwerking met IVN Borger-Odoorn en Promens Care is gericht op de natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups. Mezen voeden zich namelijk met de rupsen. En hiermee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de beheersing van dit overlast veroorzakende beestje.

IVN

De nestkastjes zijn gemaakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die vanuit Promens Care een werkplek hebben bij de Huneborg in Borger. Het project draagt bij aan de bevordering van de biodiversiteit. Een van de doelen waar IVN en de gemeente zich samen sterk voor maken. Wethouder Freek Buijtelaar hangt vrijdag 2 maart samen met IVN in Borger het eerste nestkastje op.

Buijtelaar: “Als gemeente vinden we het belangrijk om milieubewust te zijn. Dat doen we op allerlei manieren. Dit project is ook zo’n voorbeeld. Door gebruik te maken van de voedselketen, kunnen we de eikenprocessierups op een natuurlijke manier beheersen en de biodiversiteit bevorderen. Dit is beter voor de natuur en biedt een mooie impuls aan de betrokken partijen om de verbinding te zoeken waar het gaat om een groter natuurbewustzijn.”

Gratis nestkastjes op afvalbrengpunt
Aanvullend worden op het afvalbrengpunt in 2e Exloërmond op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 12.00 uur gratis nestkastjes uitgedeeld aan inwoners die afval komen brengen en hun afvalpas tonen (zolang de voorraad strekt). De nestkasten zijn voorzien van bevestigingsmateriaal en instructies voor het ophangen. Wethouder Buijtelaar en Lidy Kuiper van IVN Borger-Odoorn zijn hierbij aanwezig

Het ophangen van de nestkastjes vindt plaats aan de Strengenweg in Borger vanaf ca. 10.00 uur-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal