Direct naar de inhoud.

Kampioenschap WSS 5 een feit

• door:
  • op:

OUDE PEKELA – Zondagmiddag 4 maart 2018 kwamen de heren en dames van de korfbalvereniging Roreko uit het Drentse De Wijk naar Oude Pekela om hun een na laatste wedstrijd te spelen. Bij winst of gelijkspel zouden de Pekelders een feestje kunnen gaan vieren. Op voorhand geen eenvoudige klus.

WSS mag dan voorlopig wel op de 1e plaats staan, maar de Drentenaren staan op plek 2 met een verschil van slechts 2 punten. Beide teams begonnen zeer gedreven aan het eerste deel van de wedstrijd. Het was een gelijk opgaande strijd. Na een kwartier spelen stond er een 5-5 op het scorebord. Het merendeel van de treffers bestond uit afstandsschoten. De Pekelders konden nog geen vuist maken om het verschil te vergroten. De tegenpartij wist iedere keer weer terug te komen en bij het afsluiten van de eerste helft stond de teller op 15-12.

Na de rust ging het scoren bij de WSS’ers vlotter dan bij de tegenstander. Het begon er op te lijken dat de Pekelders steeds meer grip op de wedstrijd ging krijgen. Reeds na 10 minuten kon de prima leidende scheidsrechter, Erik Teelken, een score laten noteren van 21-13. Wat de tegenpartij ook probeerde, ze konden geen vuist maken. Uiteindelijk was de uitslag 28-18 geworden. Het kampioenschap was een feit en de spelers konden de felicitaties van de toeschouwers in ontvangst nemen.