Direct naar de inhoud.

Aa en Hunze berust zich in de windmolens

ANLOO – Nagenoeg alle politieke partijen in de gemeente Aa en Hunze leggen zich neer bij de komst van windmolens in de Veenkoloniën. Dat bleek bij het grote verkiezingsdebat op regionale omroep RTV Drenthe.

In het RTV Drenthe verkiezingsdebat bood alleen de lokale D66 partij nog verzet. D66-lijsttrekker Arie Vonk is van mening dat de plannen best aangepast kunnen worden, al ligt er een uitspraak van de Raad. “Je bent volksvertegenwoordiger, je staat voor je mensen. Ik heb een bedrag gehoord van twee miljoen euro, dan kun je de boeren uitkopen als we dat bedrag met elkaar op tafel leggen.” De overige lijsttrekkers reageren direct en willen dan wel even weten waar D66 dat geld vandaan wil gaan halen.

Zowel Lambert van GroenLinks als Bas Luinge van de VVD willen dat D66 geen valse verwachtingen wekt. Ook Henk Heijerman van Combinatie Gemeentebelangen legt zich neer bij de uitspraak. “Wij moeten respecteren dat de Raad van State uitspraak heeft gedaan”.

Verkiezingsdebatten Drenthe

RTV Drenthe zendt vanaf begin maart iedere dag om 17.15 uur een verkiezingsdebat uit, waarin een van de twaalf Drentse gemeenten centraal staat. Vandaag is het de beurt aan de gemeente Borger-Odoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-