Direct naar de inhoud.

Uurtje politiek op Winkler Prins

  • door:
  • op:
Panelleden Politiek uur WP

VEENDAM – Voor veel jongeren is de politiek een ver-van-mijn-bed-show. Maar aangezien zij de  stemmers van de toekomst zijn, is enig politiek bewustzijn toch erg belangrijk. Daarom nodigde Winkler Prins een viertal Statenleden uit voor een debat op school.

Belevingswereld

“De politiek is een thema dat bij vakken als geschiedenis en maatschappijleer veel aandacht krijgt en prima aansluit bij burgerschapsvorming,” vertelt Henry Elting, docent geschiedenis en maatschappijleer. “Voor leerlingen staat het echter behoorlijk ver van hun belevingswereld en interesse. Toch moeten en willen we als school aandacht besteden aan de politiek, zowel op (inter)nationaal, provinciaal als gemeentelijk niveau. In de politiek worden immers beslissingen genomen die ons allemaal aangaan en dus ook onze leerlingen, de stemmers van de toekomst.”

Statenpanel

Om de politiek dichterbij de leerlingen te brengen, organiseerde Elting op 8 maart een Statenpanel. Vier leden van de Provinciale Staten van Groningen gaven gehoor aan de oproep om als panelleden te fungeren: Bram Schmaal (Groninger Belangen), Robert de Wit (CDA), René van der Goot (PvdA) en Hendri Meedering (GroenLinks). Het publiek bestond uit leerlingen van havo en vwo 4 en de happening werd gepresenteerd door docente Wilma Biezen.

De leerlingen konden gedurende een uur vragen stellen aan de Statenleden. Voor de afwisseling werden vijf stellingen vertoond waar de leerlingen een rode of groene kaart voor konden opsteken. Rood als ze het oneens waren en groen als ze het eens waren met de stelling. Eer werd onder andere gesproken over een herinvoering van de dienstplicht.

Het bezoek was een leerzame ervaring voor zowel de leerlingen als voor de medewerkers van Winkler Prins. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

(ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal