Direct naar de inhoud.

Noordster trakteert Hoogeveen op eerste nederlaag

  • door:
  • op:
F) Noordster

OUDE PEKELA – In het voetbal is alles mogelijk. Kijk maar naar Willem II – PSV: de koploper ging met maar liefst 5-0 onderuit. Vandaag wist Noordster dat het ook tegen Hoogeveen, de ongeslagen koploper, heel lastig zal worden, maar in het voetbal is inderdaad alles mogelijk. Zou de koploper puntverlies leiden? Zouden ze wellicht voor het eerst dit seizoen kunnen verliezen? Ofwel zou Noordster kunnen stunten? Ja! Noordster was de Willem II van de eerste klasse F en won met 3-2.

Het was al snel duidelijk wat het wedstrijdbeeld zou zijn: Noordster speelde verdedigend en loerde op de counter. Hoogeveen was uiteraard aanvallend ingesteld. Na ruim tien minuten te hebben gevoetbald, kwamen de eerste echte kansen. Casper Boneschansker was er aan de linkerkant door, kon de geheel vrijstaande Mark Wever aanspelen, maar de nummer 16 van Noordster mikte naast. In de counter die daarop volgde was het Damy Sinot die redding bracht op een inzet van Hoogeveen. Het was echter ook de keeper van Noordster die kort daarna een afstandsschot van de Drenthies verkeerd inschatte: 0-1. Het spelbeeld veranderde daardoor niet. Er waren voor beide partijen mogelijkheden, maar grote kansen waren schaars.

Na de pauze veranderde er weinig, totdat ongeveer een kwartier voor tijd de tactiek van Noordster zich uitbetaalde in een doelpunt. Casper Boneschansker kopte vanuit een hoekschop raak: 1-1. Vrij kort daarna kon Mark Wever alleen op de doelman af, maar de goalie van Hoogeveen moest aan de noodrem trekken. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen. Kees Dun benutte dit buitenkansje: 2-1. Lange tijd leek het alsof de Pekelders voor een stunt gingen zorgen, maar vlak voor het eind van de officiƫle speeltijd kwam de blauwe brigade op gelijke hoogte: 2-2. Ondanks deze tegenslag was ook een gelijkspel prima geweest tegen de ongeslagen koploper, maar de Noordsterren namen hier geen genoegen mee. Vanuit een counter kon Kees Dun in de blessuretijd alleen op de keeper af, maar de verdediging van Hoogeveen besloot de captain van Noordster in het strafschopgebied onderuit te halen. De leidsman kon niets anders dan de rode kaart geven en wederom volgde een penalty. Kees Dun was voor de tweede keer deze middag koelbloedig vanaf de penaltystip: 2-3. Hoogeveen zette nog even aan, maar al vrij vlot daarna volgde het laatste fluitsignaal.

Hoogeveen, de ongeslagen koploper, werd vandaag voor het eerst dit seizoen dus verslagen door een tactisch sterk en strijdbaar Noordster. De mannen van Kenny Koning blijven zodoende ongeslagen in dit kalenderjaar en klimmen dus naar de zesde plaats!

Ingezonden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal