Direct naar de inhoud.

Gevaarlijke situatie door blokkade Gasselterbrug

Gasselterbrug

STADSKANAAL – (video) – De Gasselterbrug in Stadskanaal is al enige tijd voor al het verkeer afgesloten. Gemeentebelangen Stadskanaal krijgt nu van omwonenden signalen dat zware vrachtwagens (zelfs met gevaarlijke stoffen) deze stremming ontwijken door over de smalle Semskade te rijden.

Bijna ongeluk

Erik Bieze: “Gezien de smalle weg met aan de ene kan de dicht aanliggende bebouwing en aan de andere kant het kanaal is dit volgens ons onverantwoord. Zeker gezien het feit dat hier ook vaak ouderen en kinderen fietsen. Daarnaast staat er aan de Handelsstraat vlak bij een bocht een verkeershek midden op het fietspad met daaraan uitstekende bewegwijzeringsborden die ‘s-avonds en ’s -nachts ook nog eens niet verlicht zijn. Hierdoor zijn, volgens buurtbewoners, al enkele bijna-ongelukken gebeurd”.

Gemeentebelangen Stadskanaal

Bewoners hebben beide zaken bij de gemeente gemeld en om controle en handhaving gevraagd. “Die verwees in eerste instantie door naar de provincie”, aldus Bieze. “Als Gemeente Belangen Stadskanaal streven wij er al jaren naar om korte lijnen te creëren tussen burger en de gemeente en kan het niet zo zijn dat een burger contact moet opnemen met de provincie omtrent gevaarlijke situaties in zijn of haar gemeente”.

In het telefonisch gesprek gaf de gemeente dit ook toe. Inmiddels is er een interne mail verstuurd naar desbetreffende medewerker met het verzoek deze melding door te geven aan de provincie.

Beeldverslag: 

3 reacties op “Gevaarlijke situatie door blokkade Gasselterbrug”

  1. Wij wonen aan de h.j. kniggekade ook hier gaan altijd al vrachtwagens langs met hoge snelheid over de drempels.

    Heel gevaarlijk!

    De kade moet vrij worden van vrachtverkeer!

  2. Weer zoiets klagen en nog eens klagen. Eind deze week is het voorbij. Fiets en rij er zelf elke dag weleens langs. En ja je moet ff opletten maar dat is bij elke verkeershinder zo. De afzettinghek op het fietspad had anders gekund. Daar had de veiligheids dienst wat aan kunnen doen. Maar dan wel bij het begin van de werkzaamheden maar niet als het bijns klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-