Direct naar de inhoud.

Erik Bieze opnieuw lijsttrekker Gemeentebelangen Stadskanaal

  • door:
  • op:
De kandidaten voor Gemeentebelangen Stadskanaal voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Foto: Gemeentebelangen Stadskanaal

STADSKANAAL – Erik Bieze is door Gemeentebelangen Stadskanaal gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 . Frans Lutz staat op twee en de vrouw van Bieze, Ineke Bieze-Norder staat op drie. 

De plaatsen vier tot en met zes worden ingenomen door respectievelijk Arie Foekens, Siny Drent en Ben Gengler.

Bieze is vanaf 1992 politiek actief. In 1994 is hij als gemeenteraadslid gestart. Van 2010 tot en met begin 2014 is hij wethouder van de gemeente Stadskanaal geweest. Daarna is hij als lid van de gemeenteraad teruggekeerd. Na de verkiezingen in 2018 tot dit moment is hij fractievoorzitter van GBS. “Wij blijven ons als oudste lokale politieke partij vanzelfsprekend sterk maken voor de belangen van onze inwoners, bedrijven en organisaties,’ zo laat hij weten.’

Grote uitdagingen

Bieze ziet wel een aantal grote uitdagingen de komende jaren. ‘We denken daarbij onder andere aan het binnenhalen en behouden van bedrijvigheid, structureel gezonde gemeentelijke financiën, bestrijding van werkloosheid en armoede, zorg en ondersteuning voor jongeren, ouderen en gehandicapten, goede regionale samenwerking en oog voor de belangen van onze dorpen en wijken.’

Trein naar Veendam moet in 2026 rijden

Bieze wil ook graag de inwoners gaan betrekken bij de energietransitie. ‘Ook dat zal de komende jaren een belangrijk onderwerp zijn. We zullen daarbij blijven strijden tegen het plaatsen van ons landschap vernielende torenhoge windmolens. Voor wat betreft de treinverbinding Stadskanaal – Veendam mag na uitstel geen sprake zijn van afstel. Uiterlijk in 2026 moet de trein gewoon rijden. Er is dus genoeg te doen en dat doen we zo dicht mogelijk met en bij onze inwoners”.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal