Direct naar de inhoud.

Janny Hofsteenge beoogd lijsttrekker VVD Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Janny Hofsteenge voor het gemeentehuis in Exloo. Foto: VVD Borger-Odoorn

ODOORN – De 65-jarige Janny Hofsteenge uit Odoorn is de beoogd lijsttrekker voor de VVD in de gemeente Borger-Odoorn richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Op 24 oktober spreken de leden van de partij zich uit over haar voordracht en wordt ook de rest van de lijst samengesteld.

Hofsteenge (65) is sinds de gemeentelijke herindeling, met een paar korte onderbrekingen, gemeenteraadslid in Borger-Odoorn. Ze werd op haar twintigste lid van de JOVD maar al snel volgde ook het lidmaatschap van de VVD. Hofsteenge: “Politiek pakt je of het pakt je niet. Mij pakte het en het maakt ondertussen deel uit van mijn leven.”
Ze had niet verwacht dat ze gevraagd zou worden als lijsttrekker. “Ik dacht dat mijn tijd er al op zou zitten, maar ik ben zeer vereerd. Ik ken natuurlijk door al die jaren heen het klappen van de zweep. Ik vind het werk als raadslid nog altijd leuk, dus zei ik vrij snel ja op de vraag of ik lijstrekker wilde worden.”

Inzetten op verkeersveiligheid

Als Hofsteenge wordt gevraagd na haar speerpunten voor de komende jaren noemt ze meteen verkeersveiligheid. “Ik wil graag dat onze kinderen veilig naar school kunnen. Dus goede fietspaden en goed onderhouden wegen.” Ze ziet het dan ook als een must dat er een fietssnelweg tussen Borger en Emmen komt.

“Ik wil graag dat onze kinderen veilig naar school kunnen” – Janny Hofsteenge, beoogd lijstrekker VVD Borger Odoorn

Ook voor de ontvangst van de toeristen is het belangrijk dat de wegen er goed verzorgd bij liggen. “Op die manier maken we onze gemeente toegankelijker. We zijn een toeristen gemeente. Die komen veelal met de fiets hierheen. Nu we ook steeds meer e-bikes zien zouden we ook moeten nadenken over de verbreding van onze fietspaden.”

Starters hebben het lastig

Met de VVD wil ze ook gaan inzetten op wonen. “Toch realiseren we ons ook dat het lastig is om iedereen een goede plek te bieden om te wonen. Met de prijzen die er op dit moment zijn maken we het voor starters bijna onmogelijk. We zouden daarover eens met de woningcorporaties in gesprek moeten gaan.”
“We realiseren ons dat het lastig is om iedereen een goed plek te bieden voor wonen” – Janny Hofsteenge, beoogd lijstrekker VVD Borger Odoorn
Om voor een stukje doorstroming te zorgen zou het een idee zijn om meer woningen voor senioren te bouwen. “We hebben veel vitale ouderen in onze gemeente, maar veel willen wel graag kleiner wonen. Als we hen nou een mooie plek kunnen bieden krijgen jongeren ook weer meer kansen,” zo sluit ze af.
Hoe de rest van de lijst van de VVD er uit ziet wordt duidelijk op 24 oktober tijdens de ledenvergadering. Duidelijk is al wel dat fractievoorzitter Erik Huizing na drie periodes stopt met zijn werk als raadslid.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal