Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Coalitie Borger-Odoorn moet uitkopen windboeren onderzoeken

.

EXLOO – De raadsfractie van de PvdA in Borger-Odoorn vindt dat de nieuwe coalitie moet onderzoeken of het uitkopen van de windboeren mogelijk is. De sociaaldemocraten zouden graag zien dat alle mogelijke opties worden onderzocht om het windpark op zijn minst te verkleinen, maar als het kan zelfs tegen te houden.

De PvdA in Borger-Odoorn vindt dat de gemeente Borger-Odoorn, samen met Aa en Hunze en Stadskanaal, in Den Haag moet proberen een oplossing te zoeken die meer recht doet aan de belangen van de bewoners van de Veenkoloniën. Uit onderzoek is gebleken dat Wind op Zee miljarden goedkoper is dan Wind op Land en ook de duurzame doelstellingen worden gehaald. Uit dat voordeel zouden de windboeren kunnen worden gecompenseerd.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaven de coalitiepartijen aan niets te zien in de optie van uitkopen. De PvdA Borger-Odoorn zal zich in blijven inzetten voor minimalisering van het windpark, als het kan tot nul. Hiervoor is de raadsfractie van de PvdA in contact met leden van de Tweede Kamer om te onderzoeken welke mogelijkheden voor het uitkopen van windboeren realistisch kunnen zijn.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Coalitie Borger-Odoorn moet uitkopen windboeren onderzoeken

  1. jeroen huizinga

    Waarom zou je als coalitie niets in de optie van uitkopen zien, als die kosten volledig gedekt zouden worden door miljarden goedkopere energieproductie op zee? Dan kan er enkel sprake zijn van onwil gecombineerd met het niet verkrijgen van steekpenningen bij een aantal figuren die daar op gebrand zijn en in deze uitkoperij worden overgeslagen….Daar hoeven we met z’n allen toch niet meer aan te twijfelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.