Direct naar de inhoud.

Coalitie Borger-Odoorn moet uitkopen windboeren onderzoeken

  • door:
  • op:

.
EXLOO – De raadsfractie van de PvdA in Borger-Odoorn vindt dat de nieuwe coalitie moet onderzoeken of het uitkopen van de windboeren mogelijk is. De sociaaldemocraten zouden graag zien dat alle mogelijke opties worden onderzocht om het windpark op zijn minst te verkleinen, maar als het kan zelfs tegen te houden.

De PvdA in Borger-Odoorn vindt dat de gemeente Borger-Odoorn, samen met Aa en Hunze en Stadskanaal, in Den Haag moet proberen een oplossing te zoeken die meer recht doet aan de belangen van de bewoners van de Veenkoloniën. Uit onderzoek is gebleken dat Wind op Zee miljarden goedkoper is dan Wind op Land en ook de duurzame doelstellingen worden gehaald. Uit dat voordeel zouden de windboeren kunnen worden gecompenseerd.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaven de coalitiepartijen aan niets te zien in de optie van uitkopen. De PvdA Borger-Odoorn zal zich in blijven inzetten voor minimalisering van het windpark, als het kan tot nul. Hiervoor is de raadsfractie van de PvdA in contact met leden van de Tweede Kamer om te onderzoeken welke mogelijkheden voor het uitkopen van windboeren realistisch kunnen zijn.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal