Direct naar de inhoud.

Open Dag begraafplaats Dalweg 36 Wildervank

  • door:
  • op:
Begraafplaats Dalweg Wildervank – Foto: Google earth

WILDERVANK – Op zaterdag 26 mei 2018 om 10.00 opent wethouder André Hammenga de Open Dag van begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank. Tot 15.00 uur krijgen bezoekers uitleg over de cultuurhistorische waarde van deze begraafplaats. Medewerkers van de gemeente Veendam en Landschapsbeheer Groningen geven rondleidingen en presentaties over de begraafplaats en herstel en historie van verschillende grafmonumenten. De Open Dag wordt georganiseerd in het kader van “De week van de begraafplaats”.

Funerair erfgoed
De algemene begraafplaats aan de Dalweg 36 in Wildervank is een begraafplaats die van cultuurhistorische waarde is. Er liggen een aantal bekende en belangrijke mensen begraven. De op de begraafplaats aanwezige bijzondere grafmonumenten (funerair erfgoed) moeten daarom behouden blijven. Om deze grafmonumenten te behouden worden er herstel- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig. De gemeente en Landschapsbeheer Groningen zoeken dan ook vrijwilligers die meehelpen met de herstelwerkzaamheden. Wilt u meer weten? Tijdens de open dag zijn medewerkers aanwezig die hier meer over kunnen vertellen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal