Direct naar de inhoud.

Stichting Cultuurgenoten ziet levenslicht

  • door:
  • op:
Gerard Rozeboom in anderhalve meter-setting bij de akte ondertekening. (F: Gerrit de Vries)

REGIO – De gemeente Midden-Groningen is een stichting rijker: Stichting Cultuurgenoten zag vrijdag 17 april het levenslicht. Hun doel is om de provincie Groningen en haar inwoners met elkaar te verbinden met verschillende kunstvormen zoals muziek, poëzie en kunst. Eén van hun projecten is Dichter bij het Verleden, een project voor en door verhalenvertellers. Juist omdat ouderen verhalen vertellen waaruit toekomstige generaties kunnen leren, is dit project opgezet.

Het bestuur van Stichting Cultuurgenoten, bestaande uit Laura Mijnders (voorzitter), Gerard Rozeboom (secretaris), Pieter van Zuijlekom (penningmeester) en Remda Spoelstra (lid) zien de oprichting als lichtpuntje in deze vreselijke coronatijd. Straks als het kan willen ze door middel van samenwerkingen de cultuur weer een boost geven.

“Cultuur verbindt en maakt gelukkig, ook al is dat nu op afstand. We hadden ons de oprichting natuurlijk iets feestelijker voorgesteld maar dat is nu niet mogelijk en ook ongepast. Klaar zijn om straks, mogelijk in een voorlopige anderhalve meter- samenleving, van start te gaan is ons streven”, zegt het kersverse bestuur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal