Direct naar de inhoud.

Stadskanaal koopt opnieuw grond voor trein

  • door:
  • op:
Treinstation Musselkanaal – (F: RTV1)

STADSKANAAL – Opnieuw heeft de gemeente Stadskanaal grond gekocht met de bedoeling om hier in de toekomst een spoorverbinding over te laten lopen van Stadskanaal naar Veendam. Het gaat om 2.5 hectare. Vorig jaar was er al 4 hectare verworven. Volgens wethouder Goziena Brongers (CDA) zijn het strategische aankopen. ‘Het is nog afwachten of de verbinding er komt, maar dan hebben we alvast de grond in handen’, aldus Brongers. De gemeente Stadskanaal is er alles aan gelegen om een personentrein te laten rijden tussen Veendam en Stadskanaal – Musselkanaal.

De grondaankopen liggen naast het huidige spoor wat eigendom is van de STAR. Mocht deze spoorlijn aangepast worden voor personenvervoer verwacht de gemeente dat de grond enorm in prijs gaat stijgen. Om nu al deze hectare’s ( nu al ) te kopen scheelt later in de gemeentelijke portemonnee.

Museumspoorlijn naar Gieten

Brongers laat ook onderzoek doen naar de haalbaarheid van het opnieuw in leven blazen van een spoortraject Stadskanaal – Gasselte – Gieten. Het is de bedoeling dat hier de museumspoorlijn over gaat rijden mochten er weer personentreinen gaan rijden tussen Veendam en Stadskanaal. De oude spoordijk ligt er nog. Kwestie van rails en de stoomtrein kan hier rijden. Bovendien is het toeristisch gezien een prachtig traject. Daarom leggen naast gemeente Stadskanaal (gemeenteraad moet nog beslissen) ook gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe geld op tafel voor onderzoek naar haalbaarheid hiervan.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal