Direct naar de inhoud.

`De Poolster` krijgt als eerste keurmerk Verteltas

  • door:
  • op:

Foto: Pixabay
NIEUW BUINEN – Op maandag 28 mei ontvangt OBS De Poolster in Nieuw-Buinen het eerste officiële keurmerk van Stichting Kenniscentrum Verteltassen. De Verteltas is een innovatieve methode waarmee scholen de taalontwikkeling bij kinderen en hun ouders stimuleren, lezen bevorderen en de ouderparticipatie en –betrokkenheid vergroten.

De Poolster is in 2016 gestart met het uitlenen van verteltassen aan kinderen. De kleurrijke tassen worden gemaakt door ouders zelf en bevatten bijvoorbeeld (prenten)boeken, cd’s en spelletjes waarmee leerlingen worden gestimuleerd om te lezen en te vertellen. Dat bevordert het leesplezier, en uit onderzoek blijkt dat de Verteltas-methode de woordenschat en ouderbetrokkenheid vergroot. Op die manier helpt de school kinderen en ouders in Nieuw Buinen zich te ontwikkelen.

Eerste in Nederland
De ‘verteltasmoeders’ van De Poolster mogen als eerste in Nederland het officiële keurmerk in ontvangst nemen. De uitreiking vindt plaats onder het toeziend oog van gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe, wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn, directeur Gerhardus Hagénus van Stichting OPO Borger-Odoorn en een aantal leerlingen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal