Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Renovatie Julianapark afgerond

Wethouder Brongers onthult het informatiebord – (F: Marc Dol – RTV1)

STADSKANAAL – Wijkraad, gemeente maar vooral de Kanaalsters zijn blij met de fraaie afronding van het aloude Julianapark. Vrijdag 25 mei werd het park heropend met een nieuw informatiebord. Wethouder Goziena Brongers (CDA) en afgevaardigde Henk Russchen uit de Parkwijk hadden de eer het fraaie bord te ontdoen van de Kanaalster vlag.

Monumentaal

Het Julianapark mag monumentaal genoemd worden. Het werd in 1938 aangelegd. Na de oorlog werd het park verder uitgebreid met een beeld van Roodkapje en de wolf. Het Park bleef ook in de jaren hierna doorgroeien en werd in 2001 een rijksmonument. Hierna kwam de klad erin. Onkruid kreeg vrijspel en de vijver groeide dicht. Een grote brand verwoeste ook nog eens de mooie muziekkoepel.

Gemeente Stadskanaal, die eigenaar is van het park, had onvoldoende financiële middelen om het park op te knappen. Pas in 2015 kwamen er gelden binnen in de vorm van subsidies. Hiermee kreeg het Julianapark een frisse opknapbeurt. De renovatie heeft drie jaar geduurd, maar dan heb je ook wat. Er liggen weer nieuwe wandelpaden, er staat een nieuwe muziekkoepel en de vijver is weer brandschoon.

Wethouder Brongers beloofde tijdens haar toespraak dat de gemeente Stadskanaal het monumentale park vanaf nu in goede staat wil behouden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.