Direct naar de inhoud.

Symposium Parkinson(isme) in Geert Teis

  • door:
  • op:

Geert Teis
(F:RTV1)
STADSKANAAL – Op donderdag 21 juni organiseren Stichting Wildervank Fonds, Rabobank, Parkinson Vereniging, Treant Zorggroep en Welstad een symposium Parkinson(isme) in het Geert Teis Theater in Stadskanaal. Het symposium duurt van 14.00 tot 17.45 uur.

In Nederland zijn tenminste 40.000 Parkinsonpatiënten, waarbij een onbekend aantal lijdt aan Parkinsonisme. De ziekte van Parkinson is een chronische hersenaandoening, waarbij zenuwcellen die de stof dopamine produceren in de hersenen afsterven. Parkinsonisme is een verzamelterm voor aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson. De ziekte begint vaak tussen het 50e en 60e levensjaar, maar kan ook mensen jonger dan 50 jaar treffen.

Waarom dit symposium?
De ziekte van Parkinson/Parkinsonisme heeft een grote impact op het leven van de patiënt, partner, kinderen en andere naasten. Door de complexiteit en het grillige verloop van deze ziekte, voelen patiënten en naasten zich vaak onbegrepen. Hierdoor wordt deelnemen in de maatschappij steeds moeilijker.

.

Tijdens dit symposium staan kennis vergroten en ontmoetingen tussen mensen met en zonder Parkinson/Parkinsonisme centraal. U krijgt antwoord op vragen als: “hoe gaat u het beste met deze ziekte om?”, “wat kunt u doen om Parkinsonvriendelijk te zijn?” en “welke ondersteuning is er?”. Doel is samen zorgen dat mensen met Parkinson/Parkinsonisme gewoon mee kunnen blijven doen in de samenleving.

Voor wie?
Inwoners van de gemeente Stadskanaal en omgeving, middenstanders, (zorg)professionals, vrijwilligersorganisaties, wijkverenigingen en iedereen die interesse heeft in of te maken heeft met Parkinson(isme) in zijn of haar omgeving is welkom!

Programma
14.00 uur Informatiemarkt (met partijen die steun bieden aan mensen met Parkinson(isme)
15.00 uur Opening
15.15 uur Interactieve theatervoorstelling ‘Parkinson in Perspectief’ door Tiny van Wieren en Wycher van den Bremen
16.15 uur Pauze met bezoek informatiemarkt
16.45 uur Vragenuurtje, stel uw vragen aan een deskundig panel
17.45 uur Afsluiting

Meer informatie

Kijk op www.welstad.nl of mail voor vragen naar info@welstad.nl. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal