Direct naar de inhoud.

Ziekteverzuim flink omhoog op middelbare scholen

  • door:
  • op:

STADSKANAAL/VEENDAM – Steeds meer scholieren raken besmet met het coronavirus of geven het virus door op school. Dat meldt de krant Trouw woensdagmorgen naar aanleiding van het rapport dat het Outbreak Management Team (OMT) dinsdag presenteerde. Van alle besmette personen was 16 procent jonger dan 20 jaar. Aangezien kinderen jonger dan 13 jaar niet getest hoeven te worden gaat het dus vooral om leerlingen in de leeftijd 13 tot 20 jaar. Volgens het rapport is de kans dat kinderen besmet raken met het coronavirus groter op school dan op een sportclub of thuis.

Buikgriep

Op dit moment heerst er naast het covid19 virus ook nog eens buikgriep op diverse scholen in onze regio. Buikgriep wordt veroorzaakt door het norovirus en is heel erg besmettelijk. De meest voorkomende klachten zijn diarree, misselijkheid, koorts hoofdpijn, buikpijn en braken. Volgens het rapport van het OMT is de kans dat kinderen besmet raken groter op school dan op een sportclub of thuis. Dat geldt voor alle voorkomende virussen en dus ook voor de buikgriep. Een goede hand en toilet hygiëne is daarom ook hier erg belangrijk.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal