Direct naar de inhoud.

Lokaal genieten op het Cittaslow Voedfestival

  • door:
  • op:

SELLINGEN – Zaterdag 15 september vindt in en om Sellingen een Cittaslow Voedfestival plaats. Standhouders laten dan op verschillende locaties zien en proeven wat de regio te bieden heeft. Zoals slow food ‘risotto’ van naakte haver uit Sellingen, heerlijke ‘Westerwolds Goud’ kaas of een lokaal gebrouwen biertje. Bezoekers wanen zich voor een dag op een Italiaanse streekmarkt, waar men vol trots de oogst uit de regio verkoopt: eerlijk, authentiek, duurzaam en ambachtelijk.

Lokale voedselketen
Het Voedfestival wordt georganiseerd door Rineke Dijkinga en Cittaslowgemeenten Borger-Odoorn en Westerwolde en draait om het weer op gang brengen van de lokale voedselketen. Centraal staan de lokale boer, consument, producent, bestuurder en verwerker. Met het Voedfestival hopen de organisatoren dat winkels, horeca, verwerkers, consumenten en boeren de handen ineenslaan en samen lokaal en duurzaam eten tot speerpunt maken.

Gratis toegankelijk
Het Voedfestival is op diverse locaties in en om Sellingen te bezoeken: De voormalige Noordmee, Heerlijk Westerwolds Land, Kloosterboerderij Bleyendael, de oude Melkfabriek Laude en Geitenhouderij Alting. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen een gratis toegangskaart reserveren via voedfestival.eventbrite.nl. Meer informatie over het Voedfestival staat op voedfestival.nl en op facebook.com/voedfestival.

Cittaslow
Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Het Voedfestival sluit uitstekend aan bij deze kernwaarden van Cittaslow.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal