Direct naar de inhoud.

Cittaslow-prijs voor ijsbaan in Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:
Jan Seton – F: gemeente BO/Peter Timmer Fotografie

NIEUW BUINEN – Op vrijdag 7 december verwacht de ijsclub van Nieuw-Buinen een belangrijke mededeling van de KNSB. Bij deze gelegenheid overhandigt burgemeester Jan Seton de Cittaslow-prijs voor best practice aan het bestuur van de ijsclub Nieuw-Buinen.

De gemeente Borger-Odoorn sleepte de prijs eerder dit jaar in de wacht in de internationale ‘contest for best practices’ voor Cittaslow gemeenten. De prijs werd toegekend aan de ijsbaan in Nieuw-Buinen voor de categorie sociale cohesie. Burgemeester Jan Seton overhandigt de oorkonde en plaquette vrijdag 7 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in de kantine van de ijsbaan.

Heugelijke mededeling KNSB
De overhandiging van de prijs staat niet op zichzelf. Want de ijsclub verwacht die dag een heugelijke mededeling van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB).
Hiermee hoopt de ijsbaan van Nieuw-Buinen zich ook landelijk op de kaart te zetten.

Opening ijsbaan Nieuw Buinen 2017 (foto BJ Brinkman)

Achtergrond plan
Het plan voor de aanleg van de baan en het omliggende terrein tot een multifunctioneel park werd als gezamenlijk inwonerinitiatief uitgewerkt. IJsclub, verenigingen, scholen, kerk en Dorpsbelangen maakten zich sterk voor de realisatie van het plan. De multifunctionele geasfalteerde baan van 333 meter lang en 10 meter breed kan het gehele jaar worden gebruikt.

’s Winters al na paar dagen vorst als ijsbaan, zomers als skeelerbaan. Het middendeel dient in de zomerperiode als extra parkeergelegenheid.

Op het omringende terrein komt een themapark over de historische glasindustrie, een verwijzing naar de twee glasfabrieken die ooit op deze plek waren gevestigd.

De jury van Cittaslow International beloonde het project met de prijs voor best practice. Als voorbeeld van bijzondere ontwikkelingen die vanuit de gemeenschap worden opgepakt en uitgevoerd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal