Direct naar de inhoud.

Ontdek de geheimen van de Ballooërkuil

  • door:
  • op:
Ballooërkuil – (F: Nationaal Park Drentsche Aa)

ROLDE –  In de late middeleeuwen was het dorp Rolde de bestuurlijke hoofdplaats van Drenthe. Tijdens de wandeling wordt deze belangrijke positie verklaard. Maar Rolde heeft historisch gezien meer te bieden. De wandeling voert o.l.v. Nationaal Park gidsen vanaf de ‘grote brink’ met de beeldbepalende ‘beltmolen’, via de Nijlanderstraat met de oude boerderijen en mooie lindebomen, door de Hoanebietershoek naar de monumentale middeleeuwse dingspilkerk. Via de Kerkbrink en het historische kerkpad Balloo-Rolde gaat het naar de bekende Ballooërkuil.

 

Wandel met het IVN langs de mooiste plekjes

Het ‘geheim’ van de Ballooërkuil wordt verklaard. Langs het tracé van de NoordOosterLocaalSpoorweg (NOLS) lopen we naar één van de mooiste plekjes van Rolde: de omgeving van de historische Noordes, de mooie begraafplaats en de bekendste ’tweeling’ van Nederland: de hunebedden D17 en D18. De ruimtelijke opbouw van het typische Drentse esdorpenlandschap wordt verklaard. Via het ‘Voelgat’ met zijn oude boerderijen voert de wandeling terug naar de ‘grote brink’.

– Datum Woensdag 18 juli 2018
– Starttijd 19.00 uur
– Startplaats Bij de molen aan de Grote Brink 2 in Rolde
– Duur/afstand 2 uur / ca. 4 km

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal