Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Henk Kuipers in de vaart

ss Veendam (1923 – 1953)

VEENDAM – Maritiem kunstenaar Henk Kuipers uit Assen exposeert vanaf 3 augustus in het Veenkoloniaal Museum aan het Museumplein 5 in Veendam. In de tentoonstelling ‘Mee in de vaart’ (een parallel expositie bij ‘Veendam in de Vaart’) toont hij een dertigtal werken van passagiersschepen van de Holland Amerika Lijn uit verleden en heden.

Als maritiem tekenaar heeft Henk Kuipers (1945) zich vooral laten inspireren door de werken van zee-tekenaar Willem van der Velde (1633-1707). Diens gedetailleerde werk, dat alleen uit potloodtekeningen bestaat, vormde voor Kuipers de aanleiding om een overzicht van alle schepen in alle vormen uit de geschiedenis te tekenen. Historische schepen dus, maar ook eigentijdse. De werken van Henk Kuipers kun je zien tot 7 oktober 2018. – Kijk voor meer informatie op: veenkoloniaalmuseum.nl

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.