Direct naar de inhoud.

Inbraakgolf nieuwbouwwijk Waterland

  • door:
  • op:
Inbraak

STADSKANAAL – Inbrekers slaan hun slag in de wijk Waterland. Bezorgde wijkbewoners slaan inmiddels alarm en willen door middel van camera toezicht bezien hoe ze effectief en verantwoord inbrekers in hun wijk kunnen bestrijden en eventueel betrappen.

Sieraden

De inbrekers zijn vooral op zoek naar sieraden. Laptops en ipads blijven dus liggen. Maar ook zijn er meldingen binnengekomen van gestolen tuinspullen. In totaal zijn er inmiddels zes gedupeerden. Bij één van de inbraken, die afgelopen woensdagavond plaatsvond tussen 23.00 en 00.00 uur heeft een bewoner een Grijze Renault Clio met drie verdachte mannen gezien. Deze auto stond met kofferbak open en lampen uit geparkeerd achter een huis waar later een inbraak werd geconstateerd.

Camerabewaking

Volgens een andere bewoner van Waterland wordt er mogelijk van tevoren gekeken naar straten waar caravans geparkeerd staan voor de woning. Als die caravan even later weg is (vakantie) wordt er ingebroken. Dat doet het vermoeden dat het om een georganiseerde bende zou gaan.  Waterlandbewoner Remco van Suchtelen, zelf een gedupeerde wil zich nu sterk maken voor permanente camerabewaking. Bewoners die hier in meegaan kunnen met hem contact opnemen.

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal