Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Witte voetjes actie in Stadskanaal

F: Marc Dol (RTV1

STADSKANAAL – Donderdagavond vond in de wijk Waterland ,in Stadskanaal, de zogenoemde ‘Witte voetjes-actie’ plaats. Burgemeester Froukje de Jonge van Stadskanaal ging met politieagenten, boa’s en leden van de wijkraad de huizen langs om te kijken of mensen hun huis goed beveiligd hadden tegen inbraak. Er werd onder meer gecontroleerd of mensen deuren en ramen goed hadden afgesloten.

Witte voetjes

Bij huizen waar inbrekers zonder al teveel moeite binnen zouden kunnen komen werd een wit voetje achtergelaten. Het witte voetje was een flyer in de vorm van een voet waarop stond: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn.” Ook stonden er op de flyer preventie tips om inbraken tegen te gaan.

Goed beveiligd

Tijdens de ronde werd goed duidelijk dat de mensen in de wijk Waterland over het algemeen hun huizen en auto’s goed hadden beveiligd. Afgezien van een paar open schuurdeuren en slaapkamerramen waren huizen goed beveiligd tegen inbraak.

Foto: Vrijdagavond op RTV1 televisie: Hielke Bosch in gesprek met burgemeester de Jonge

 

F: Marc Dol (RTV1

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.