Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veenkoloniaal Museum krijgt brailleroute

Foto: Marc Dol/ RTV1

VEENDAM – Ruiken, voelen en beleven. Het Veenkoloniaal Museum gaat in 2019 voor blinden en slechtzienden een speciale brailleroute aanleggen. Hiermee maakt het museum een deel van haar collectie toegankelijker voor mensen met een visuele handicap. Bezoekers mogen dan voorwerpen aanraken en betasten.

Ruiken

Een eerder gehouden proef waarbij slechtzienden en blinden de voorwerpen mochten aanraken beviel zo goed dat besloten is ermee door te gaan. Ook geur wordt toegepast. Volgens museumdirecteur Hendrik Hachmer moet je dan denken aan de geuren die vrijkomen bij het scheepswrak (teer en pek) en de geuren in het nagebouwde jaren dertig winkeltje.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.