Direct naar de inhoud.

Nieuw zwembad Pagecentrum weer open

  • door:
  • op:
Pagecentrum

STADSKANAAL – Het overdekte zwembad in het Pagecentrum in Stadskanaal is weer open. De officiële opening  werd woensdag verricht door wethouder Lian Veenstra. Zij gaf hiervoor het startschot voor een zwemwedstrijd tussen leden van de zwemverenigingen DWS, ZPC en Nova.

Het Pagedal vond het na 24 jaar tijd voor vernieuwing en besloot daarom met instemming van gemeente Stadskanaal om het zwembad voor 3 miljoen euro te verbouwen.

Gloednieuw zwembad

Het zwembad is compleet vernieuwd. Het oude wedstrijdbad en het recreatiebad zijn hiervoor samengevoegd tot een 25 meter wedstrijdbad en een 50 vierkante meter warmwaterbad. Ook zijn er een peuterbad, speelelementen en een familie glijbaan toegevoegd. Het oude subtropisch zwembad dat dateert uit 1994 is gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe conferentieruimte die in het voorjaar van 2019 in gebruik zal worden genomen.

De eerste zwemlessen gaan op 29 oktober van start.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal