Direct naar de inhoud.

Gemeenten: aantal windturbines bij rijk ter discussie

  • door:
  • op:

.
EXLOO/GIETEN – De colleges van de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn roepen de minister op het bestuurlijk toegezegde maximum vermogen van 150 Megawatt (MW)voor het windpark te handhaven.

Haaks
De initiatiefnemers van het windpark Drentse Monden en Oostermoer maakten onlangs hun keuze bekend voor een turbine van het bedrijf Nordex met een vermogen van 3,9 (MW). Toepassing van 45 turbines met dit vermogen resulteert in een vermogen van 175,5 MW. Dit staat haaks op de toezegging door de minister om niet meer dan 150 MW opgesteld vermogen te realiseren in de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn.

Schending van vertrouwen
Beide colleges zien de keuze van de initiatiefnemers en het toestaan van dit type turbine op de 45 aangegeven locaties als een hernieuwde schending van het vertrouwen van de bewoners. Wethouder Freek Buijtelaar: “Een belofte schept ook een verplichting. Na een lang proces kwam de minister er op uit om het park te begrenzen op 150 MW. Dat er nu veel meer wordt geplaatst, gaat er bij ons niet in.”

Brandbrief
Wethouder Co Lambert: “Het niet nakomen van de bestuurlijke toezeggingen leidt er toe dat het vertrouwen van onze inwoners in de politiek wederom een deuk oploopt. Genoeg reden voor beide colleges om een brandbrief te richten aan zowel minister als provincie om de toezegging van maximaal 150 MW na te leven.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal