Direct naar de inhoud.

Gemeenten maken zich sterk voor heropening spoorlijn

  • door:
  • op:
Treinstation Musselkanaal – (F: RTV1)

STADSKANAAL – Een groot aantal gemeenten in de provincie Groningen en Drenthe maken zich samen sterk om de spoorlijn Veendam-Stadskanaal te heropenen.

Oproep

In een brief aan de gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van Groningen en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is de boodschap helder. In de brief staat een oproep van de gemeenten om een onderzoek in te stellen naar het doortrekken van deze spoorlijn naar Emmen. De oproep is ondertekend door onder meer burgemeester Peter den Oudsten van de stad Groningen en Sipke Swierstra van de gemeente Veendam. Dat laatste is opvallend, aangezien Veendam in haar collegeprogramma pleit voor een afbuiging van de trein naar Assen.

Hoofdpijndossier 

De heropening van de spoorlijn is al lang een hoofdpijndossier voor onder meer de gemeente Stadskanaal en de provincie. Zo liggen beide partijen nog over hoop over de locatie van het nieuwe treinstation. Zo vindt gemeente Stadskanaal het Mercurius Business park de beste locatie. De provincie wil het huidige STAR Station als locatie. Een besluit blijft dan ook maar uit en ook vanuit Den Haag horen gemeente en provincie niets.

Gesprekken

Gedeputeerde van Groningen Fleur Gräper-van Koolwijk zal de komende weken cruciale gesprekken voeren met onder meer; spoorbeheerder Prorail, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en grondeigenaar museumspoorlijn STAR. Dat laat burgemeester van Stadskanaal Froukje de Jonge weten in een gesprek met RTV Noord. Ook zegt de Jonge het een gemiste kans te vinden wanneer Gräper anders te besluiten. ‘Het is nu of nooit’ aldus de burgemeester van Stadskanaal.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal