Direct naar de inhoud.

RTV1 heeft de streekomroep vergunning binnen

  • door:
  • op:
RTV1 screenshot webcam

STADSKANAAL/VEENDAM/RTV1 – De zendvergunning voor het maken van programma’s voor publieke streekomroep door middel van een omroepnetwerk voor de gemeenten Veendam en Stadskanaal is binnen. Het Commissariaat voor de Media heeft dat aan het bestuur laten weten. Bijna drie jaar is hier aan gewerkt en gelobbyd door de bestuurders van de omroepen RTV Parkstad en RTV Stadskanaal. In de praktijk werd er al langere tijd samengewerkt onder de naam RTV1 maar officieel waren het altijd nog twee aparte stichtingen.

Vanaf nu bestaan deze stichtingen ‘RTV Parkstad’ en ‘RTV Stadskanaal’ niet meer en is er nog slechts 1 zendgemachtigde en dat is de streekomroep ‘RTVeen’ (roepnaam: RTV1).

Bestuurlijke opbouw en PBO

Sinds deze maand is er ook gesleuteld aan de bestuurlijke opbouw van de streekomroep die alsmaar groter wordt. Er zijn afspraken gemaakt met buuromroep RTV Borger-Odoorn. RTV1 en RTV B-O werken nauw samen binnen een zogeheten Regionaal Media Centrum (RMC). Zo kun je al langere tijd luisteren naar radio en tv-programma’s van RTV B-O en RTV1 via elkaars netwerk. RTV1 heeft naast het bestuurlijk orgaan een Management Team (MT). Deze bestaat uit de hoofden van de redactie, techniek en programmaleiding radio en televisie.

Daarnaast is er nog het Programma Bepalend Orgaan (PBO). Deze groep mensen zijn representatief voor de diverse stromingen binnen de gemeenten Veendam en Stadskanaal. ”Naast toetsing op het programmabeleid aan de ICE norm blijken de leden van ons PBO ook nog eens een echte ‘denk-tank’ voor de omroep te zijn. We zijn dan ook erg blij met deze adviezen en extra inbreng”,  aldus hoofdredacteur Bert Jan Brinkman.

Bekostiging

Stichting RTVeen draait enkel met vrijwilligers en is als publieke streekomroep niet uit op winstbejag. Er wordt gewerkt met ‘bekostiging’ vanuit Den Haag om het station in de lucht te houden. Dit geld wordt doorgesluisd door de gemeenten Stadskanaal en Veendam aan de omroep. Daarnaast probeert de omroep extra inkomen te genereren via het binnenhalen van subsidies, fondsen en reclame. Penningmeester Henk Otter: “Dit alles om een streekomroep met een mix van radio, tv en internet te vormen die aansluit bij de leefwereld van de burger, zonder daarbij de lokale verankering te verliezen. De publieke stem uit je eigen regio, de Veenkoloniën en Hondsrug”.

  • Bekijk hier de opbouw van RTV1-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal