Direct naar de inhoud.

Genieten bij Winkler Prins Unplugged

  • door:
  • op:

VEENDAM – Het was afgelopen vrijdag weer genieten geblazen tijdens WP Unplugged, de jaarlijkse talentenjacht van scholengemeenschap Winkler Prins voor klassieke en akoestische muziek. Tien acts betraden het podium van Raadsgildenlaan 1.

Gevarieerde avond

Organisatoren Johan Leeuwerke (docent Muziek/KUA) en Stef Vissinga (docent CKV/Drama) hadden voor een professionele licht- en geluidsinstallatie gezorgd, waardoor de optredens in Binnenwoel nog beter tot hun recht kwamen. Het publiek, bestaande uit vrienden en familie van de jonge talenten, heeft dan ook genoten van een gevarieerde avond.

Extra prijzen

Tien acts deden mee, waaronder maar liefst zes pianisten. De jury had er een harde dobber aan, want hoe vergelijk je een band als Decolathov met een pianiste van 11? Daarom waren er dit jaar twee 1e en twee 2e prijzen. In de categorie klassiek won Joshua met zijn virtuoze vertolking van een deel van Beethovens Sonate opus 27. De tweede plaats was voor Susanne, die een stuk van Allevi had gekozen. In de categorie unplugged ging de eerste prijs naar de band Decolathov, die dit jaar voor de 3e keer meedeed. Het duo Esmée (zang) en Jorien (piano), dat debuteerde, won de tweede prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-