Direct naar de inhoud.

Onthulling ontwerp nieuwbouw Winkler Prins

  • door:
  • op:
Foto’s : Peter Panneman

VEENDAM – Woensdagmorgen 15 januari is rond 10.30 uur het ontwerp voor de nieuwbouw van scholengemeenschap Winkler Prins op het Leer- en Sportpark onthuld. Met de onthulling wordt ook een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het Leer- en Sportpark.

Historisch moment 

Wethouder Henk Jan Schmaal (GB) onthulde samen met directeur van Winkler Prins scholengemeenschap Ferdinand Vinke en leerlingen het bouwbord op de hoek Robijnlaan – Raadsgildenlaan. Schmaal sprak van een historisch moment ‘Hier bouwen wij voor de toekomst van Veendam”.

Ontwerp

In 2019 is er hard gewerkt aan het ontwerp van twee nieuwe schoolgebouwen voor de Winkler Prins op het Leer- en Sportpark. Deze schoolgebouwen voor het vmbo-kader Zorg-Welzijn en Brugklassen komen op het voormalige hoofdveld van Veendam 1894, naast het rode gebouw. Inmiddels is het definitieve ontwerp van de schoolgebouwen klaar en vastgesteld. In de tweede helft van 2020 wordt gestart met de bouw. De bouwtijd is ongeveer een jaar.

Leer- en Sportpark

In mei 2016 heeft de raad van de gemeente Veendam ingestemd met de realisatie van een Leer- en Sportpark in de omgeving van de Raadsgildelaan/ sportcomplex De Langeleegte. Een modern en compleet Leer- en Sportpark sluit meer aan bij de huidige behoefte en heeft voordelen in beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden. Ook wordt de relatie tussen sport, bewegen en onderwijs versterkt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal