Direct naar de inhoud.

Wethouder Schmaal leest voor in Kindcentrum Westerwinde

  • door:
  • op:
Foto: Gemeente Veendam

VEENDAM – Wethouder Henk Jan Schmaal gaf woensdagmorgen 15 september het startsein voor “Oktobermaand Kindermaand”. Hij ging bij kindercentrum Westerwinde in Veendam het verhaal “De Albatros, een meeuw van een eeuw” voorlezen.

Verhaal

Het boek dat wethouder Schmaal ging voorlezen is geschreven door de bekende Groninger auteur Jan Siebo Uffen. Het verhaal ‘De Albatros, een meeuw van een eeuw’ speelt zich af in Zoutkamp. Doortje en Jan uit Katwijk mogen een dagje meevaren met Koert, schipper van de ZK4 Albatros. De kinderen kijken hun ogen uit op dit garnalenschip dat honderd jaar geleden werd opgeleverd als beurtschip en leren van Koert onderweg de nodige Groningse woorden.

Oktobermaand Kindermaand

Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Oktobermaand Kindermaand wordt in de provincie Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners.

kijk voor meer info op www.kindermaand.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal