Direct naar de inhoud.

Gemeente Veendam werkt met flitsvergunning

  • door:
  • op:

De gemeente Veendam verstrekt flitsvergunningen. Eenvoudige omgevingsvergunningen zoals voor een dakkapel, aan- en uitbouw en erfafscheidingen worden met een flitsvergunning binnen 5 werkdagen verleend. De doorlooptijd wordt voor deze vergunningen daardoor veel korter en sneller.

Foto: Rutger Breider/RTV1

Wethouder Henk Jan Schmaal: “Met het verstrekken van flitsvergunningen willen we de wachttijden voor een vergunningsaanvraag verkorten. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met je plan. Met de flitsvergunning kan dat. Binnen 5 dagen na de aanvraag kan een initiatiefnemer al een vergunning verwachten. Dat werkt prettig en snel!”

Flitsvergunning aanvragen 

De aanvraag moet aan een aantal criteria voldoen om als flitsvergunning behandeld te kunnen worden. Een aanvrager voor een flitsvergunning kan een aanvraag op de gebruikelijke manier indienen via www.omgevingsloket.nl. Als de aanvraag aan alle voorwaarden voldoet, ontvangt de initiatiefnemer binnen 5 dagen een vergunning en kan meteen aan de slag. De publicatie van de vergunning vindt op de gebruikelijke wijze plaats. De wettelijke mogelijkheid van bezwaar en beroep blijven van kracht. De kosten van een flitsvergunning zijn ook lager. De flitsvergunning heeft een vaste prijs van 150 euro per vergunning.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal