Direct naar de inhoud.

Oude ‘Super 8’ films op RTV1 televisie

  • door:
  • op:
RTV1 Nostalgie filmdocumentaire

RTV1/STADSKANAAL – De komende weken gaat RTV1 op de zondagmiddag een aantal films uitzenden die uit de privé collectie komen van oud- VSO schooldirecteur Wim Groeneveld uit Stadskanaal. Op zondagmiddag 20 januari kun je kijken naar nostalgische beelden van de winter 1979 in Stadskanaal. Het is dan precies 40 jaar geleden dat grote delen van Groningen ingesneeuwd raakten.

Bouw school

De 2e film uit de collectie van Groeneveld gaat over de bouw van de VBO school aan de Navolaan in 1983. In mei 1983 opende de toenmalige staatssecretaris van onderwijs, Gerard van Leyenhorst deze school. Kunstenaar Franklin Aapkes maakte, samen met een aantal leerlingen de prachtige duiventil bij de school. Deze film zal worden uitgezonden op zondagmiddag 27 januari.

Bevrijdingsfeest

De 3e film gaan we uitzenden op zondagmiddag 3 februari. Deze gaat over het grote bevrijdingsfeest wat gehouden werd op het Generaal Maczekplein in Stadskanaal in de jaren tachtig.

13.00 uur

Alle films worden uitgezonden vanaf 13.00 uur op de zondagmiddag. De films zijn in kleur en met geluid. Omdat het origineel ‘super 8’ films zijn, is de kwaliteit wat minder goed. Maar ondanks dat gegeven zal het bij velen van ons zoete herinneringen oproepen. RTV1 wil Wim Groeneveld hartelijke danken voor zijn toestemming en het aangeboden filmmateriaal. Wim Gelling heeft de films bewerkt voor televisie uitzending.

  • RTV1 televisie kun je overal in Groningen en Drenthe ontvangen via Ziggo, KPN en in de gemeente Veendam ook via SKV.

Heb jij ook films uit vervlogen dagen en lijkt het je leuk deze te delen via ons TV kanaal, neem dan contact op via: hoofdredacteur@rtveen.nl -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal