Direct naar de inhoud.

Sloopwerkzaamheden Renneflat in volle gang

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Ik dacht dat er een aardbeving aan de hand was zei één van de omwonenden van de Renneflat in de wijk Maarsveld. Gelukkig bleek dit niet het geval maar waren het de doffe dreunen van de sloopmachines.

Slopen

Het slopen van de Renne is in gang gezet met een kraan van Krans die eerder nog een oude fabriek van Avebe in Foxhol met de grond gelijk gemaakt heeft. Het was de bedoeling dat er een Titan sloopkraan zou komen maar het slopen van de oude woonflat gebeurt nu meer subtieler. Een kleine kraan staat op het dak om puin te verwijderen en om de grote kraan te ondersteunen. Medio november moet de klus klaar zijn.

Film vanuit de lucht

Dennis de Groot en Klaas Timmenga gingen naar de Renneflat en kregen toestemming van Lefier en J.C. Krans om namens RTV1 een TV- opname te maken met drones. Dat leverde spectaculaire beelden op die binnenkort te zien zijn via RTV1 op het lokale TV kanaal. Hier alvast een voorproefje..-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal