Direct naar de inhoud.

Start popscholen in Stadskanaal en Ter Apel

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Kunstenschool ZG en De Rijdende Popschool gaan de krachten bundelen in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde. Door het oprichten van popscholen gaan zij nog meer mensen gezamenlijk muziek laten maken.

Sinds 2016 werken de twee organisaties reeds samen. Docenten van Kunstenschool ZG en De Rijdende Popschool geven bijvoorbeeld al gezamenlijk les op CBS de Rank in Onstwedde.

Gratis kennismakingslessen
De komende tijd wordt de samenwerking intensiever door de opstart van popscholen in Stadskanaal en Ter Apel. Er worden gratis kennismakingslessen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Ervaring is niet nodig en je hoeft geen eigen instrument te bezitten.

In Stadskanaal is er een kennismakingsles op dinsdag 29 januari in Kunstenschool ZG, Raadhuisplein 2. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen en mee doen van 15:30u tot 17:00u en van 17:00u tot 18:00u is iedereen welkom van 12 t/m 80 jaar.

In Ter Apel is er een kennismakingsles op woensdag 30 januari in RSG Ter Apel, Oude weg 41. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen en mee doen van 15:30u tot 17:00u en van 17:00u tot 18:00u is iedereen welkom van 12 t/m 80 jaar.

Bandjes samenstellen
Na de kennismakingslessen worden bandjes samengesteld die een week later beginnen met het repeteren van zelf gekozen popnummers. De bands worden begeleid door een professionele bandcoach met een achtergrond in de popmuziek. Hierbij word er gekeken naar wat welk instrument je wilt bespelen. Dit kan gitaar, basgitaar, drums, piano of zang zijn, en dit mag per liedje wisselen.

De bands spelen samen in series van 11 lessen. Elke serie wordt steeds afgesloten met een presentatie voor publiek, waarbij de gerepeteerde nummers worden gepresenteerd. Na de presentatie start er weer een nieuwe serie van 11 lessen.

De Rijdende Popschool
De samenwerking met Kunstenschool ZG is een afsluiting van een jaar waarin De Rijdende Popschool zich ingezet heeft, met steun van Leader Oost Groningen, voor meer muziek in de provincie Groningen. De Rijdende Popschool is onlangs uitgeroepen tot Vereniging van het jaar 2018 in de provincie Groningen.

Bij de Rijdende Popschool staat samen muziek maken centraal, en het streven is om muziek voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom rijdt De Rijdende Popschool naar dorpen waar geen of weinig laagdrempelige voorzieningen zijn op muziekgebied. De Rijdende Popschool zal het pand van Kunstenschool ZG in Stadskanaal gaan gebruiken als uitvalsbasis voor haar activiteiten in heel Oost Groningen. www.derijdendepopschool.nl

Kunstenschool ZG
Kunstenschool ZG heeft een breed aanbod van lessen en cursussen op het gebied van muziek, dans en theater in de gemeentes Westerwolde en Stadskanaal. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst & cultuur werkt Kunstenschool ZG samen met diverse culturele organisaties. Door de samenwerking met de Rijdende Popschool kan Kunstenschool ZG bijdragen aan een ontmoetingsplek waar mensen elkaar kunnen vinden in gezamenlijk muziek maken. www.kunstenschoolzg.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het, ook voor deze activiteit, mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betalen ze de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. www.jeugdfondssportencultuur.nl
———————————————————--advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal