Direct naar de inhoud.

Schutrups Wandeldag is meer dan wandelen

  • door:
  • op:
Wandeldag 2018 – Foto: Flip-Slik

EXLOO – wandelaars kijken elk jaar weer uit naar de Schutrups Wandeldag. Want als je van wandelen houdt dan kun je niet meer om deze wandeldag heen, dan wil je erbij zijn. De Schutrups Wandeldag is namelijk veel meer dan wandelen alleen. Na twintig keer wordt het bijna een reünie van al die deelnemers. Op zondag 3 februari 2019 staat de Schutrups Wandeldag voor de 21e keer op de agenda. Een traditie die door het gelijknamige winkelbedrijf in Exloo in ere wordt gehouden.

Wandelen is natuurlijk de hoofdmoot, maar veel actievelingen komen ook voor de gezelligheid, de sfeer en alle randactiviteiten. Ook zien veel wandelaars dit als een uitstekende training voor de Vierdaagse van Nijmegen. In de grote feesttent wordt livemuziek gespeeld, staan grote pannen snert op het vuur te pruttelen, wordt er natuurlijk roggenbrood met spek bij geserveerd en kunnen de jongste wandelaars zelf hun broodjes bakken. Ook de Lowa Experience trailer is aanwezig. Deelnemers kunnen de wandelschoenen van Lowa op de routes uitproberen.

De wandelaars hebben de keuze vier verschillende routes met een verschillende lengte: Vijf, tien, vijftien en 25 kilometer. De meest fanatieke wandelaars kunnen al om negen uur beginnen aan hun tocht, de laatste mogelijkheid is om 13.00 uur. De routes, die alle vier langs de pauzeplek voeren waar livemuziek en hapjes en drankjes zijn te verkrijgen, voeren de deelnemers door het fraaie natuurgebied met bos en heide rond Exloo.

Jan Schutrups, de naamgever van de Schutrups Wandeldag omschrijft het als volgt: “De verkwikkende bos- en heidewandelingen geven de deelnemers een beleving van winterse ontspanning in de pure natuur: het echte ‘Schutrups-gevoel’’’. De nieuwe voorjaarscollectie schoenen en kleding is te zien in de winkel. De feesttent is om 8.30 uur open. Inschrijven kan nu al op www.schutrups.nl. De kosten zijn 7,50 euro. Inschrijven op de dag zelf kost 9,50 euro. Voor meer informatie: Schutrups Exloo, 0591- 549093.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal