Direct naar de inhoud.

Mega Piraten Festijn terug naar Borger

  • door:
  • op:

F) Megapiratenfestijn
BORGER – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 30 maart terug naar Borger. De Drentse plaats vormt al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan. Ditmaal trapt het Mega Piraten Festijn zelfs het seizoen af in de Drentse plaats.

Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Mooi Wark, van Lytse Hille tot Lucas & Gea en van Jan Keizer & Anny Schilder tot Gerard Joling. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Zonder noemenswaardige voorpubliciteit is nu al de helft van de kaarten verkocht.

Meezingfeest
Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af!

Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Mensink: “Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma
Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, D!kdakkers, Stef Ekkel, René Karst, Ancora, George Baker, Evert Baptist, Lytse Hille, Jan Keizer & Anny Schilder (voor het laatst op het Mega Piraten Festijn in Borger), Esperando’s, Belinda Kinnaer, Lucas & Gea, Lesley Williams, Harten 10, Otto Lagerfett, Marga Bult, Mart Hoogmaker, Marco de Hollander en Django Wagner. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Enkele optredens worden live begeleid door de formatie Summerland.

Voorverkoop
Kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna in Borger, CD Hal in Ruinen, Snackbar Succes in Gieten, Total de Punt in De Punt, Avia Xpress in Elp, Hekman Muziek in Winschoten, Snackbar de Brombeer in Gasselte, Total Drentse Poort in Nieuw Buinen en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kan men ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur en duurt tot 01.00 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal