Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Alleen maar winnaars tijdens Wegwijsdag

Gemeentehuis Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Ongeveer 35 tweedejaars studenten van Noorderpoort Stadskanaal begonnen donderdagochtend aan een plan voor de vraag ‘Hoe kan de gemeente ervoor zorgen dat jullie langer in deze omgeving blijven wonen?` Een dag vol creatieve ideeën en presentaties volgde.

De winnende groep ontwikkelde een plan voor betere huisvesting en meer activiteiten in het centrum voor jongeren. Alle jongeren vroegen aandacht tot betere huisvesting, waarna Lian Veenstra heeft toegezegd dat ze hiermee aan de slag gaat. De dag kent met deze uitspraak alleen maar winnaars.

Jeugdraad
De Wegwijsdag vond deels plaats op het Noorderpoort, locatie ’t Kofschip, en deels op het gemeentehuis. Met workshops over brainstormen (verzorgd door Marcel Nieuweweg) en overtuigingstechnieken (Lian Veenstra) kregen de leerlingen handvatten om aan de slag te gaan.

’s Middags werd de dag afgesloten met een jeugdraad in de raadzaal. De studenten, verdeeld in vijf groepen, presenteerden hun idee. Daarna was er gelegenheid voor de jury om vragen te stellen en de beste twee ideeën te kiezen. Alle leden van de jeugdraad mochten vervolgens stemmen op hun favoriet. Zo kwam er uiteindelijk een winnaar naar voren.

Wegwijsdag
De Wegwijsdag is al meerdere keren georganiseerd en heeft als doel jongeren te betrekken bij de politiek en de gemeente. Door hen te laten nadenken over een bepaald onderwerp en door ze daarvoor een plan te laten bedenken zijn ze actief bezig met een belangrijk maatschappelijk onderwerp. Daarnaast leren zij op die manier over de gemeente en haar manier van besturen.

Tijdens de Wegwijsdag heeft een mediateam de dag vastgelegd onder leiding van Pro-Time. De aftermovie is het resultaat van dit team, het geeft een compleet beeld van de dag. Bekijk de video hier: https://youtu.be/RGeGhsonAxY

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.