Direct naar de inhoud.

Burgemeester Pekela sluit drugspand

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV1

PEKELA – Vrijdag 22 februari is een woning aan de Industrieweg Oost in Oude Pekela voor drie maanden gesloten, nadat de politie vorig jaar in deze woning een hennepkwekerij heeft ontdekt en ontmanteld. Burgemeester Jaap Kuin benadrukt geen hennepkwekerijen te dulden in één van de dorpen in Pekela. “Dan grijpen we samen met de politie in”, aldus de burgemeester.

Damoclesbeleid

De gemeente heeft, aanvullend op deze politieactie, het Damoclesbeleid toegepast. Dit betekent in dit geval een sluiting van het pand, op last van de burgemeester, voor de duur van 3 maanden. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Groot belang om in te grijpen
Thuiskwekerijen zorgen voor brandgevaarlijke situaties en ondermijnen de rust en orde in de straat. De gemeente Pekela heeft dan ook groot belang bij het direct ingrijpen na het bekend worden van een hennepkwekerij op een adres.

Burgemeester Jaap Kuin: “Zodra het vermoeden er is dat er zich een hennepkwekerij bevindt in een woning of pand, dan grijpen we in samen met de politie. Het feit dat een woning schade kan oplopen, met alle gevolgen van dien zoals brand, als gevolg van een illegale hennepkwekerij bij de buren, is reden genoeg om van verdachte adressen melding te maken bij de politie.”

Melding maken kan telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal