Direct naar de inhoud.

Kom naar het ‘Vlex Veendam Verjongt’ debat

  • door:
  • op:
Jongeren met Basz de Jonge – Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Op vrijdag 8 maart wordt in Cultuurcentrum vanBeresteyn het ‘Vlex Veendam Verjongt’ debat gehouden. Vanaf 19.30 uur gaan jongeren met elkaar in debat om hun ideeën voor Veendam te verdedigen. Aan het einde van de avond bepaald het publiek welke groep heeft gewonnen.

Vlex

Vlex Veendam Verjongt is een initiatief van de gemeenteraad en jongeren uit de gemeente. Het doel van Vlex is de betrokkenheid bij jongeren creëren en/of vergroten voor de politiek en de directe leefomgeving. Jongeren in de gemeente Veendam tussen 12 en 20 jaar hebben tot 1 februari 2019 de tijd gehad om een idee in te sturen. De leden van het college van burgemeester en wethouders hebben de 37 ingediende ideeën bekeken. Dit heeft geresulteerd in drie thema’s die tijdens het debat aan de orde komen, namelijk:

  • Wat kan beter in Borgerswold?
  • Wat is er te doen in Veendam?
  • Een schoon en veilig  Veendam voor kinderen.

De indieners van de geselecteerde ideeën zijn uitgenodigd om, met hulp van de raadsleden, stellingen over deze thema’s te onderbouwen met argumenten. De indieners gaan zelf het debat voeren.

Programma

De avond start om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Na afloop van het debat is er een DJ aanwezig voor een feestelijke afsluiting.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal